Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Thursday, March 23, 2017

#

Blog Dah Lain \(._.)/



Assalammualaikum..

Syara tak tahu apa point Syara letak gambar Syara yang dah 3 tahun lepas. Pffft -,-" well Syara suka baju tu je actually...and that time was perkahwinan makcik Syara..yeah.

Nanti dah nak bukak sekolah like wow a week tu cepatnya..hahahaha hahaha ._. and Syara already finished the essay untuk Oral Test nanti alhamdulillah ...hmm nak tunjuk ke tak nak? Is it really important untuk ditunjuk? Meh...tak perlu kot nvm lepas je Oral Test tu ada time Syara online Syara tunjuk okay? No worries but, tak janji lah :P

So, waktu holiday ni jelah berpeluang nak edit blog bagai after this entah ada waktu ke tak nak buka laptop ni haish...well, setahun hari yang ada cuti banyak kot..okay Syara banyak juga tukar benda dalam blog ni ehehehee contohnya background,button follow and dashboard,button FB and Twitter (okay..like seriously dude?),cursor,warna hightlight font and so on yang korang nampak lah..

For me..it's pening gila because I'm not pro in coding ..susah sangat nak tukar theme kita supaya lawa..But yeah I did it..hahaha sikit-sikit pun jadilah..Theme Syara obviously SAO (Sword Art Online) and Twin Star Exorcists :))) muehehee...gila anime aku ni...

Image result for oreki houtarou gif

setakat ni..,setahu aku results Addmaths untuk aliran science satu kelas fail *wooo ._."* serious aku nervous gila sebab kelas kitaorang *account* tak dapat lagi paper tau...Ya Allah..semoga dipermudahkan amin...aku dah cuba yang terbaik selebihnya serah kepada Allah :")))

Haritu aku ada try lukis Oreki Houtarou ehehee adik aku kata lawa weppss  *dah 3 tahun aku tak melukis* but, bila adik cakap macam tu bangga jugalah maknanya skill aku tu still tak hilang but, serious part paling susah nak lukis (mata) yeah..aku tak tahu kenapa but mata tu dari dulu hingga kini mencabar tahap keimanan aku..

By the way, bulan Ramadhan hampir tiba :DDD 3 hari yang lepas aku ganti puasa...mencabar tahap keimanan jugak bila kita puasa orang lain tak pergi keluar mana-mana nampak air macam *Ya Allah,beri aku ketabahan*

Image result for oreki houtarou gif

Hari ni aku stop sekejap sebab nanti Teacher Nadia *home tutor* datang rumah ajar subjek addmaths (.______.) wewww...so aku kena ada energy sebab belajar selama 2 jam :)))))

kepada anda semua yang selalu datang blog Syara ni arigatou gozaimasu! ^^ walaupun Syara jarang online but, still ada yang nak datang blog yang serabut ni ahahaha C:

Image result for oreki houtarou gif

eh..korang tahu anime movies bawah ni

-Kimi No Nawa
-Koe No Katachi

well, dua movies ni sangat awesome ...bagi yang suka tengok anime yang one shot *tiada episode* Syara suggest korang semua tengok lah anime ni :) Syara ada komik Kimi No Nawa walaupun dah habis tengok movie dia sebab ending dia spectacular gila!! So end up aku beli komik dia tapi, aku manage lah time nak baca bukannya baca komik,lukis anime je kerja ...study pun penting kan?



Ni Koe No Katachi ...bagi yang tak tahu menahu (well, sekarang dah tahu kan) movie dia tentang perempuan yang deaf yang selalu kena buli or kena kacau dengan lelaki ..which is watak lelaki dalam gambar tulah.. and lelaki tu rasa maca serba salah lah selalu sangat kacau perempuan tu dulu (time sekolah rendah) *padan muka rasa bersalah muahahaha (evil laughs)* so, lelaki tu nak minta maaf kat perempuan tu (ni je aku tahu tengok trailer bawah ni eh?)


Maksud Koe No Katachi tu A Silent Voice yelah perempuan tu kan bisu (prediction aku je ni xD)
enjoy that trailer! jangan risau aku pun tak ada free time lagi nak tengok Koe No Katachi ni ..actually dah keluar lama dah March 9 lagi kat Malaysia and Singapore but...aku exam faham-faham jelah lagipun tak pernah ada waktu nak tengok anime sangat lagi-lagi bila kat wayang.

Jom tengok Kimi No Nawa pulak *at least aku dah tengok yang ni...ni tahun lepas punya cerita kot hahaha*




Maksud Kimi No Nawa pulak..Your Name. Basically, sebab ni macam jodoh jugalah ahahaa...tak pernah jumpa pun but bersama akhirnya..well, sebab diorang bertukar badan actually. Watak perempuan tu nama dia Mitsuha dan watak lelaki pulak nama dia Taki..diorang tukar badan sebab Mitsuha make a wish nak jadi lelaki *cehh..tak bersyukur* end up..,tukar badan but ending dia best rating 10/10 lah !!!! 

Jalan cerita dia ada sedih,happy mix feelings la...kelakar pun ada xDDD 

Image result for Kimi No Nawa

macam takdir pun ada jugak aku tengok movie ni...ahahaaha kalau dalam Islam kita percaya macam tulah...Allah yang tentukan :') but yeah..,recommended bagi yang belum tengok lagi!

Image result for Kimi No Nawa

Bagi yang dah tengok share lah sikit perasaan korang lepas je ending cerita ni hahaha kalau Syara sedih lah siapa tak sedih..diorang hilang ingatan kot lepas 5 years tak berjumpa..bila jumpa macam kenal tak kenal je souda neh..*50-50* huhuhu sobsobsobs T^T

Image result for Kimi No Nawa comics

ni yang volume 1 ahahaha ni kat Japan eh...jangan pulak korang ingat kat Malaysia..kalau Malaysia di bawah Gempak Starz lah.. diorang buat multi language BM and BI dua-dua aku ada eheheee..but aku enjoy yang BI sebab conversation macam lagi deep...

Image result for Kimi No Nawa comics

ni rupa yang second...dia punya cover page mestilah sama..tulisan jelah yang lain nah tengok ni..


Image result for Kimi No Nawa comics gempak starz


Image result for Kimi No Nawa comics gempak starz

meh =,="...aku tunjuk 2 jelah volume lain nanti panjang pulak entry ni hahaha...tengok je kat MPH banyak

Related image

watak dalam A Silent Voice ni menggunakan sign language sebab dia pekak...sedih jugaklah movie ni kan..T^T

Image result for Koe No Katachi gif

okay I think that's all untuk entry kali ni...will update soon! Sayonaraaaaaa~

If nak tahu nama nama watak,plot and so on CLICK HERE

Till we meet again ^_^v
entry seterusnya *throwback meet my ex-schoolmates*
Image result for k-on anime gif l

3 comments:

  1. Sudah tengok Koe no Katachi kemarin, sedih sangat :"(
    lepas tengok, nangis dah kat bioskop :"( 9/10

    ReplyDelete

Most viewed!

Otaku :)

Once an otaku, forever an otaku!