Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Friday, May 26, 2017

#

Hectic Life!

Assalammualaikum and konnichiwa!

Hey there peeps! Long time no see..Gosh I haven't update my blog since 10th of May 2017 which was my entry when I'm having my day off from Hari Wesak and having my mid-terms examination 3 weeks berturut-turut...And now,...it's nak dekat bulan Ramadan dah..Ya Allah..Alhamdulillah this writer (which is me) still bernafas and boleh berpuasa pada hari esok...Alhamdulillah yang amat Ya Allah :') Sorry because I was barely update a new entry into my blog......My life was so hectic lately huhuhu but yeah I made it this time! :) Schedule yang hectic doesn't mean this blog akan di-neglected kan *errr ayat baru ka?* xD

So...how was my exam? *I bet most of you wanna know heh.* Umm..can I say that most of the papers were difficult..man! I know it's really susah with HOTS or KBAT questions. Definitely, I won't senang-senang achive an A's but I put a lot of struggles before the examination started. Hey! Anyways, I had watched the Koe No Katachi or in English A Silent Voice (Anime's movie) lately ni..wow! It's really such a plot twist! Mula-mula Syara rasa sedih gila sebab Ishida tu nakal and such a bully person. But, end up! Poof! Rasa kesian pulak dengan mamat ni.AHAHAHAHA serious! This anime's movie main dengan perasaan kita. Oww...and yeah you can all streams it online now!!! IKR! It's worth it actually sebab that movie baru-baru keluar wayang and like tak sampai berapa minggu dah keluar online..Wew bagus Syara tak tengok kat wayang tak adalah bazir duit xD and like kita kena cepat-cepat beli ticket sebab takut sold out LOL! Ahahaha gladly, dah keluar online.Ada juga terfikir nak beli DVD dia (sampai begitu sekali) Ofc! But, IDK dah keluar online kan so....hahaha tengok online jelah.. heeeeeee! Rate 10/10 sebab Syara tak nampak kecacatan in this movie..And Syara suka dia punya story-lining dia mengenai friendship *looks like friendship matter isn't?*. If korang rasa macam cerita dia sangkut (I mean macam tak habis sepenuhnya) korang memang betul! Ini kerana movie ni got 7 volumes and 64 chapters kesemuanya..and yeah dia cut like ofc!! HAAHAHAA okay look..Syara sebenarnya sarankan korang tengok dulu movie ni and then, read the manga! YEAH! So, that you won't frust with ending movie yang tak habis...End of that..now look at these characters dalam movie ni wokeh ikou! And yh anime ni di bawah Kyoto Animation! My fav one! Hihihi ^^ you can all watch it hereeeeeee  😊😊😊😊😊



Watak ni nama dia Ueno Naoka salah seorang watak yang aku benci gila! Sebab haaaa korang tengoklah sendiri cerita ni confirm you'll know why...serious I hate her! DURGH!! Sangat tak berguna! ._. *throws batu kat dahi dia* MUAHAHAHA :V aku tak patut tunjuk dia first but aku nak tunjuk hatred aku yang tahap maximum ni kepada kalian tentang minah ni! So, aku tunjuk muka dia ni first! Heh dahlah gedik hahahaha okay aku memang bengang dengan Ueno ni serious!!!! *TUMBUK MUKA DIA BANYAK KALI*


Next...the main character! I love her like a lot hahaha she's pretty and nice! Her name is Shouko Nishimiya but, malangnya dia ni deaf so dia tak boleh nak bercakap lah sebab tak dengar. Dia selalu guna sign language or bahasa isyarat :) Syara sedih at first, sebab waktu dia sekolah rendah dia asyik kena buli dengan Ishida and the gang..But, you'll end up back up Ishida jugak nanti hahaha percayalah eventho, rasa macam second chance no more dude pffft!! xDDD *HUGS NISHIMIYA* she deserves happiness though...



Okay terkejut sangat apabila watak ni sangat kuat menipu dan back-stabber! Syara dah mula nak minat watak ni at the beginning but, di sebalik muka yang nampak baik ada evil side dia so jangan percaya sangat dengan muka dia ni and yang belakang tu sekali...Yang di depan Kazuki Shimada watak tak guna jugak macam Ueno dan yang di belakang pun tak guna nama diberi ialah Keisuke Hirose (diorang dua ni bukan watak utama supporting cerita ni je heh!) patut dibuang je watak mereka ni! HUH! *FLY KICK DUA-DUA* HAHAHAHA



Ni pun watak sampingan sajoooo ...meh~ But, she's friendly her name is Miyoko Sahara! She's cute waktu kecik to me...waktu kecik lah LOL! (thanks to her) at least, Nishimiya tak rasa dipulaukan and dibuli je waktu sekolah rendah huhuhu!



Aku ada mix feelings terhadap this character which that aku tak tau nak benci dia or just anggap dia baik? But..........nahhhh she's bad! To me dia ni macam pentingkan diri dia sendiri! Kejap nak insaf kejap-kejap lagi buat benda jahat balik.So, I guess watak dia ni penting supaya cerita ni tak bosan je actually hahaha and yeah still hate her..walaupun dia comel and maybe nampak kind?  Tapi, akhirnya dia berbaik juga dengan Ishida ...so, IDK ._. ni time pakai cermin mata time tak pakai nampak lawa but still ...... ugh susah nak explain xD *TAMPAR MUKA DIA* okay dah release :) hahaha kejam aku ni...


Satoshi Mashiba...quite charming isn't? But, tukang menyebuk dalam movie ni. Serious, maybe dia nak tolong but, dude! Kau tak kawan dengan diorang waktu sekolah rendah so, just piss off man! UGH! I hate him and dalam masa yang sama like him. So, mix feelings juga. Hahahaa nampak baik tapi memang dia baik actually. Just...watak dia ni memang agak menyebuk je xD but well dia handsome so okay you deserves ada dalam this movie then! But, it seems like dia dengan Kawai ada relationship *TUMBUK PERUT DIA* :D I'm done!


If aku ada kawan baik like Tomohiro Nagatsuka ni..confirm aku akan jaga persahabatan till the end...T^T sobssosbbs...dia ni ceria and selalu backup Ishida..salah satu sebab kerana, ada scene dalam movie ni yang waktu Ishida bagi pinjam basikal dia kat salah seorang watak dalam movie ni supaya watak tu tak ambil basikal Nagatsuka AWWWWWW  FRIENDSHIP GOALS!!!!!! ARGHHHH hahahahaha ship mereka sebagai kawan baik! KAWAN BAIK OKAY? Heheeee lagi pun Nagatsuka ni memang seorang yang supportive!


Shouya Ishida :)))))) AWWW muka dia sebenarnya sesuai jadi budak yang insaf daripada budak nakal and jadi budak baik.But, insaf dia bukan macam Kawai tadi tu menyampah aku -,-" So, aku back up dia juga...dia ni deserves second chance! Walaupun, orang macam tak percaya takut dia jadi nakal balik (To me biasalah budak lelaki nakal? Heh.) Ikut experience aku adik-beradik aku yang semua lelaki waktu kecil semua nakal-nakal dah besar matured lah sikit. Normal. But, mungkin Ishida ni buli Nishimiya terlampau waktu zaman sekolah rendah...Hmm... tulah what goes around comes around..apa-apa pun dia deserves lah jugak second chance kesian doh T^T 


OTHER CHARACTERS & SYNOPSIS? click here

Oh and Syara dah tengok juga movie from Fate/Grand Order: First Order *walaupun that movie since last year kot! UGH HAHAHA* omooooo!~ It wasssss such an amazing one! Great graphics and like ofc lah character Saber ada.But, meeeee pretty don't like bila Saber Alter kalah.I can't accept it dude! She's strong and and and...!!!! Ugh but, after all okay lah souda neh! And if you guys want to check it out dah boleh streams online lama dah actually so..just watch it online! :) But, the story-lining was pretty bad! Cause, I don't quite understand when dia suddenly ada kat tempat lain? I guess dah di-program kan macam tu? But meh...8.9/10. Okay sebabnyaaaaa...

いち. Watak perempuan yang mula-mula innocent tiba-tiba boleh pulak jadi servant?! I don't quite agree sebab dia nampak macam tak mampu tanggung jawatan tu (eh? Jawatan) lewl...servant tu hamba kot jawatan apanya xDDD

に. Watak lelaki pulak dalam tu mula-mula nampak macam hebat semacam...but, end up macam apa je..heh!


さん. Saber Alter kalah dan menyebabkan mereka lelaki dan perempuan (servant) tadi berjaya untuk ke peringkat yang seterusnya *means that, diorang akan sama-sama lawan lagi lah* hahaha kan senang aku type macam tu je xDDDD


Related image

Image result for fate stay night grand order movie

*that pet comel gilaaaaa doh* antara watak yang aku paling sayang that pet! AWWW cutiepie~!

Image result for fate stay night grand order movie

SABERRRRRR!!!!!!! ♡ *look aku bukan tak straight* aku minat dia sebab dia kuat macam aku dude (ehhhhhh?! xD)
WIKIPEDIA :) *nak tau nama watak perempuan tadi and yang lain sila rajinkan diri untuk click ya!*



Dan ini dibawakan khas it's trailer! 

 Nanti entry ni panjang berjela bila aku sumbat semua kang haha sakit mata readers baca xD Gomenasai!!! Syara sekarang ada try layan anime lama-lama macam Charlotte and banyak lagi anime...Anime baru pun banyak! Almaklumlah dah habis exam hahaha amboi Syara :p  sekarang ni tengah layan Tsuki Ga Kirei and baca banyak manga dalam Kreko macam Sousei No Omnyouji,Boku Hero No Academia and many more OMG serious terlalu banyak sehinggakan tak tahu nak tengok yang mana nak baca yang mana and yang pasti nak lukis character anime yang mana xD But, aku ada lah siap beberapa watak anime (dah siap lukis) tapi banyak lagi yang aku teringin nak lukis hopefully I can done it as soon as possible so, I can add my drawings on this blog! Oh! By the way, perasan tak ada navigate baru kat kiri blog Syara? It's pretty useful! Sebab kemas sangat...and yeah I'll add my drawings section dalam tu nanti so just waittttttt! And seeeeee :DDDDD I'll try ambil gambar dalam phone my mom sebab my mom iphone's user so gambar 100% akan diambil dengan tersangat lawa so just wait okay InshaAllah...but bulan Ramadan ni maybe Syara akan stop tengok anime sekejap...menghormati bulan ya mulia :'D So, perhaps after bulan Ramadan? InshaAllah ! Well, till then guys........ ^_^


Jaa matane~!



Image result for small icon sunflower background tumblr

I'm in 💖 with sunflower! I mean look! How pretty it wasssss!



Wassalam..and selamat menyambut bulan Ramadan dengan penuh barakah :'))))


Next entry perhaps ..., will be update about Tsuki Ga Kirei pula 😃







Addition *Warning! Don't read it if you don't want to.....*


Tekan that button if you want to read it! 😁

2 comments:

  1. jom join GA ni. Dapat gambar polaroid free free je. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/05/giveaway-july-2017.html

    ReplyDelete

Most viewed!

Otaku :)

Once an otaku, forever an otaku!