Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Wednesday, May 10, 2017

#

Why?!! Naze desu ka?!!

Ohayo minna! Assalammualaikum!

Nani wo shimasuka syara-chii?! Aish aigoo! Right now I'm having an examination. But today Hari Wesak so I'm off from the school day only for today but examination wasn't finish yet! *sighs* Ya Allah..how come I sign in into the Blog! Nani?!! Syara?! So what yang why and naze desu ka sangat tu? Well, I don't really but .. can I say that I'm attracted to anime boys yang ada rambut warna putih or you can say it cream colour or gray and something like that? :O ikr!

Related image


Related image

Especially my own husbando :V *seriously? -,-*

Image result for akise aru

Akise Aru from Mirai Nikki! Welp I hate gay or in Japanese we called it Yaoi euwwww nope! (muntah hijau)


Slaine Troyard!!! my bae! From Aldnoah.Zero


Kaneki Ken! From Tokyo Ghoul xDD and if you know Mystic Messenger ada watak bernama Saeran Choi..also my husbando hahaha apa ni ._.

Image result for akise aru gif

Syara tidak menyukai apabila watak anime tersebut gay...yup! But, Syara a bit support if dia suka seorang watak perempuan..And btw, Syara suka watak antagonist juga! :p as long as, dia handsome (MashaAllah)

but..., sometimes rambut black pun? err

Image result for shintaro kisaragi

like for example Shintaro Kisaragi,Kirigaya Kazuto and many more..

Image result for shintaro kisaragi

not really..I'm absoultely not like that..so, how about orange haired-colour ? :OOOO

you mean like Nagisa? Mochizou? Or okay ahahaha xD ofc lah aku minat mereka juga!

Image result for anime boys with orange hair characters
Describes me a lot ..but, I'm 160+ (above something..) cm tu pun short? Meh..

Image result for anime boys with orange hair characters

Shoyo Hinata from Haikyuu describes me bila main bola tampar ni xD

Soalan - What "if" SOMEONE suka anime yang sama dengan kau?
Tak baik..main if if ni aishhh...but memang ramai yang Syara jumpa but well, who cares as long as aku happy dia happy then, it will be just fine..lagipun, anime tidak wujud..Anime hanya lukisan manusia yang seakan-akan manusia ..(err?) It doesn't really matter sebab mereka bukan hidup in real life..
 jealous?

nope.

What anime yang kau tengok sekarang?

Aku ni human yang busy dia bukan busy macam orang lain yang busy dia pun still boleh tengok cinema (especially anime yang baru-baru keluar ni), hadap anime dalam laptop lama-lama aku ni bergelar student..so aku ada own responsibilities lagi ..iaitu belajar..aku bukan macam otaku lain yang ambil masa tidur or makan mereka semata-mata untuk tengok anime..Aku pentingkan kesihatan aku juga..macam kalau kau sakit ada ke anime datang nak tolong kau? Lewl.
 but sekarang adalah update diri juga dengan anime baru macam My Hero Academia lah..Apalah pfft whatever..

Image result for my hero academia shouto

macam Shouto Todoroki ni watak antogonist..tengok! Entah kenapa anime yang aku minat will start dengan huruf S?! xD

Image result for my hero academia shouto

ni fanfic je..well, aku bercadang nak draw watak dia ni dan banyak lagi watak anime yang aku minat lepas habis exam InshaAllah..aku akan try post juga drawing aku tu..sebab apa? Sebab aku pun ada bakat la...eleh xD ahahaha

macam watak Kirigaya Kazuto and Oreki Houtarou aku dah lukis but, aku punya camera phone tu tak lawa..so, aku end up simpan dalam file je buat pekasam.. -,-"

Pelik tak kalau ada manusia yang cemburu dengan anime yang kau minat?

Pelik..bin janggal bin ajaib.Haa that's it! Bcs, dalam dunia ni ramai orang ..and bila minat anime tu tentu-tentu sekali ramaiiii lagi yang minat character yang sama..mungkin dia fikir dia boleh kahwin dengan anime tu and ada happy life together kot..Weirdo..species begini boleh lah pupus...(entry ni bukan nak kecam sesiapa maaf atas kekasaran xD)
 Aku tengok cosplayer kat Malaysia ni pelik..Ya..pelik sangat dan senang kena bash lepas tu terus dengan tiada rasa bersalah unfriend or block semua orang yang mungkin jadikan dia inspiration pfft C'mon dude! Cosplayer Japan,Korea and orang putih juga aku sokong...lagipun,diorang cosplay kena dengan muka diorang yang memang nampak macam anime..haha bukan nak kutuk or racist but otaku di Malaysia ni kadang-kadang cosplay tak berapa jadi..macam pelik pelik je aigoo..nak cosplay bukan nya semudah kita pakai pakaian tu..tapi sikap kita ni haaa..haish..kita ni Islam tau..

selalunya yang bergelar muslimah akan di-bash..aku sentiasa sokong bila mana kau cosplay pun kau pakai tudung tu labuh..tutup part yang sepatutnya ditutup bukannya pendekkan tudung macam gaya anime tu punya rambut..entahlah tolonglah insaf golongan ni aish...bila lelaki kutuk pula end up block semua dan conclude yang dia akan kawan dengan yang dia trust sahaja.eh? Guys..lelaki mata dia tajam..hmm..

I think..that's all for today so conclusion di sini aku memang minat anime..hahaha apa ni -,-"

sayonara! and till then..maaf jika penulisan saya agak menyakitkan hati..tak ada nak mention sesiapa pun dalam entry ni just my opinion ^_^ ..wassalam.


*akan update lepas habis exam InshaAllah..pray for me :')*

10 comments:

  1. grrrrr TODO BABY~!!! PRINCE SLAINE SAAZBAUM TROYARD!!!!! AKISEEEE!!!! KYAAAAAA my baies is here and ALSO MY HUSBANDO HITSUGAYA WAS IN THAT PIC~!!!!!!! (except for la sbb Fara x suka sgt dia uhuk Fara suka Yato hik hik ngan Hide QuQ hideeeeeee uhukk...) sorry Syara-chi Fara lebih2 kt sini nguehehehe hope I can meet u some day since we love lot of same things ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yashh that's okay fara-senpai I feel you :p yeah really hope we can meet some day xD IKR!!! lots of chemistry pffft xD

      Delete
  2. my babies are here **grammatical mistake xD

    ReplyDelete
  3. hahahahha always there a fujoshi's out there XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. like always there a doujin in every series of anime :p

      did u know? there's a hent*i version of kimi no na wa a.k.a your name XDD

      so it doesnt really shocked me out

      Delete
    2. that's so bad my name had a good meaning which was cahaya keimanan ..wew ._.

      Delete
    3. wait a minute XDD

      i mean the anime movie called kimi no na wa XDD

      Delete
  4. Okay you can laugh xD pardon me...I thought you gonna say that ada watak yang nama macam tu in Kimi No Nawa sebab tu Syara pelik xDDDD gomennasai! Shiro-senpai :V hahahaha xDDD

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. yeah one of my husbando cehhh hahaha :V

      Delete

Most viewed!

Otaku :)

Once an otaku, forever an otaku!