Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Thursday, March 30, 2017

#

Supposed To Bersyukur Even...

Assalammualaikum..entry malam ._.

Tomorrow is hari sukan so we will not belajar that much..I decided to cuti do homeworks,take a review back on my exam papers and muhasabah diri ni sikit start from esok until Ahad.It hurts when kau struggle for that test but end up you felt like it was a disaster! Ya Allah TT^TT I'm way to bad ..banyak dosa*jelas lagi nyata* that's why. I don't even check my SAPS yet untuk tengok dapat nombor berapa dalam aliran..You know that moment and feelings when;






"Syara..Syara kau dapat nombor berapa weh?"
Image result for anime quotes about failure in exam


And


"Weh kau dah check SAPS ke belum?"

And


"Kau dapat berapa A untuk exam?"

And


"Syara! Syara! Dapat berapa markah?"





Image result for sousei no onmyouji tumblr gif

Hahaha okay okay not seteruk ni tahap nak marah tu xD



(Bila mana kau belajar erti bersyukur even markah kau lebih rendah daripada orang lain..kau still tabah and teruskan usaha ..sabar.)

Image result for anime quotes about failure
For a moment.


.



And..and..and duh.. Those questions membuatkan Syara sick! Sick with people yang judge someone tu based on markah and gred examinations! Maybe, my friends anggap Syara macam rival TT^TT while me? Syara hanya anggap mereka macam kawan biasa ...how pathetic.



Image result for anime quotes about pain

There are two types of pain in this world...



Image result for anime quotes about pain

Life's greatest lessons are learned through pain...



Image result for anime quotes about pain


Sometimes it's the smile we fake...


Okay all of these from Bill Gates buat Syara realised yang kejayaan bukan diukur pada markah exam semata-mata





Image result for bill gates quotes about fail


Image result for bill gates quotes about fail



Image result for bill gates quotes about fail




Siapa sahaja dalam dunia ni akan sedih bila usaha kaw kaw punya (pergi tuisyen,kelas tambahan,buat homeworks yang banyak,buat latihan,baca buku walaupun kawan kau tak,malam sebelum exam tengok balik,bukak siaran kat TV pun channel belajar,tengok YouTube pun belajar,tanya cikgu bila tak faham *tu pun kalau cikgu nak layan hmm TT^TT*) pedih dia lebih dahsyat berbanding mereka-mereka yang


Aku pun study last minute je weh..

Ish kau ni kuat sangat belajar

Alah exam March je pun..

Hmm, redha jelah..

Takkan cikgu nak bagi ramai Fail kot..

Malas lah nak bukak buku..

Belajar sekarang pun bukan boleh hadam semua..

Terima jelah ketentuan..


:') Sedih...Syara sedih dengan orang yang cakap macam tu ..seolah-olah diorang macam dah anggap diorang dah tak boleh sangat nak usaha hmm..tapi lastly markah diorang yang tinggi..dalam SAPS diorang yang dapat nombor satu..haih.. TT^TT



Related image



.




Image result for sousei no onmyouji tumblr gif


Rasa geram dia tu mungin boleh explode kalau tak bersabar banyak-banyak.


Supposed to bersyukur walaupun kau tak dapat yang terbaik sekarang sentiasa ada hikmahnya ..


tak apalah asalkan food is bae hahaha C:

Image result for sousei no onmyouji tumblr gif

Rokuro marah be like...


 Image result for sousei no onmyouji tumblr gif
Benio xDDD



Image result for keep on fighting quotes hiragana tumblr


wassalam.

3 comments:

  1. salah satu dugaan semasa alam persekolahan, orang nak tanya result kita, :)

    ReplyDelete
  2. Teruskan usaha dan tinggalkan kisah duka. :) Life have so much to offer other than bad moments. ^^

    ReplyDelete
  3. Things would change soon.. Well, ada orang usaha lebih, dapat la lebih.. Kadang-kadang yang tak usaha dapat lagi lebih, tu sebab rezeki masing2.. :D

    ReplyDelete

Most viewed!

Otaku :)

Once an otaku, forever an otaku!